FAQ

Voor kandidaten

Binnen welke regio’s kan ik bij jullie een job vinden?

Binnen welke sectoren kan ik bij jullie een job vinden?

Moet ik voor jullie service betalen?

Waarom zou ik samen met jullie een job zoeken?

Ik heb niet per se een vacature op het oog, maar wil wel een (andere) job. Kunnen jullie me helpen? 

Mijn broer of vriend is op zoek naar een toffe job. Kan ik zijn gegevens aan jullie doorspelen?

Moet ik tot bij jullie op kantoor komen voor een intakegesprek?

Voor werkgevers

Werken jullie op basis van ‘no cure no pay’?

Biedt Bright Potentials enige garantie?

Kunnen jullie adviesdiensten met de KMO-portefeuille gesubsidieerd worden?

In welke profielen specialiseert Bright Potentials zich?

In welke regio’s zijn jullie actief?

Kan ik voor vrijblijvend advies bij jullie terecht?

Hoe maakt Bright Potentials het verschil tegenover andere, gelijkaardige partijen?

Waar vinden onze eerste gesprekken plaats?

Algemeen

Hoeveel kantoren heeft Bright Potentials?

Wat zijn jullie openingsuren?

Wat doet Bright Potentials eigenlijk?

Binnen welke regio’s kan ik bij jullie een job vinden?

De meeste van onze vacatures zijn voor jobs binnen bedrijven in Oost- en West-Vlaanderen. Maar eigenlijk is dat geen harde lijn. Zo zijn we ook in Antwerpen actief en kunnen we over heel Vlaanderen vacatures hebben uitstaan. 

FAQ

Binnen welke regio’s kan ik bij jullie een job vinden?

De meeste van onze vacatures zijn voor jobs binnen bedrijven in Oost- en West-Vlaanderen. Maar eigenlijk is dat geen harde lijn. Zo zijn we ook in Antwerpen actief en kunnen we over heel Vlaanderen vacatures hebben uitstaan. 

Even for the record, we hebben het hier niet echt over bedrijfssectoren, maar over soorten functies. Zo specialiseren we ons vooral in functies in Bank & Verzekeringen, Sales & Marketing en Hr & Legal. Terwijl het voor de eerste sector wel duidelijk is dat er een grote kans is dat je in een bank- en/of verzekeringskantoor terechtkomt, ligt dat voor functies in sales, marketing, hr & legal natuurlijk helemaal open.

Voor kandidaten of werkzoekenden is onze service gratis. Wanneer je samen met onze Talent Coaches op zoek gaat naar een job, dan kost je dat helemaal niks. Bel je ons op met een vraag over solliciteren, je motivatiebrief … dan geven we je graag advies en dat helemaal vrijblijvend

Tja, dat is de hamvraag natuurlijk. Maar ze is op zich nog vrij eenvoudig beantwoord. Solliciteren … dat doe je niet vaak in je leven. En daarbij is het meestal zeer stresserend. Onze Talent Coaches zijn experts in het vak. Dagelijks begeleiden ze kandidaten naar een nieuwe job. Ze kunnen dus samen met jou op zoek gaan naar wat je drijft en wat je gelukkig maakt. Je leert jezelf als het ware beter kennen en bepalen wat voor jou binnen een job belangrijk is. Maar je leert ook meer over de rol die je binnen een team van nature aanneemt en welk team en welke bedrijfscultuur bij jou zou passen.

Daarnaast kennen de Talent Coaches de bedrijven waarvoor we vacatures invullen ook heel goed en kunnen ze helpen inschatten of je er écht zou passen. En geloof ons, wij hebben enkel jouw geluk voor ogen. Het brengt ons niets op om niet kwalitatief te matchen. Lukt het niet direct, dan is jouw Talent Coach er ook om je aan te moedigen, gericht feedback te geven, te luisteren, mee te zoeken en zelfs je loonvoorstel helpen in te schatten en desnoods mee over je loon te onderhandelen ... En dat compleet vrijblijvend. Net zoals een goede vriend zou doen. We hebben enkel het beste met je voor en jouw succes staat voorop! 

Lees hier meer over jouw potential traject >

Natuurlijk! Misschien weet je wel al welk soort functie je wil, maar vind je niet direct iets wat je helemaal aanspreekt. Of misschien werk je op dit moment bij een bedrijf, maar voel je dat het tijd is voor iets nieuws … Dan loont het zeker om je door Bright Potentials te laten ondersteunen.

In dat geval noteren we je gegevens, doen we een intakegesprek en helpen we je (her)oriënteren. Vervolgens kunnen we je snel matchen aan nieuwe vacatures waarvan we denken dat je perfect zou passen, of sturen we je profiel anoniem door naar bedrijven en waarop zij hun interesse kunnen aangeven. Door dit te doen geef je je dus zeker een extra voordeel op de arbeidsmarkt! 

Ja, zeker! Wanneer jij ons de gegevens van een vriend, kennis of familielid (met toestemming van de persoon in kwestie) doorstuurt én wij kunnen die persoon aan een nieuwe job helpen, dan krijg je van ons een leuke bedanking voor de moeite, in de vorm van een cadeaubon t.w.v. €250. Lees hier alles over onze Enlighten a friend-deal.

Nee, helemaal niet. Na dieons allen bekende en verguisde – COVID19-golf is videobellen helemaal ingeburgerd. We denken daarbij ook aan jouw tijd, gemak en ons milieu. Je hoeft geen kilometers te rijden om tot bij ons in Oostkamp te komen. We plannen gewoon een Teams-meeting in (of andere variant wanneer je dat liever hebt) and we’re good to go!

Dat klopt! Als organisatie betaal je enkel voor onze rekruteringsdiensten wanneer er via Bright Potentials een nieuwe medewerker bij jullie opstart. 

Wanneer we rekruteren voor organisaties dan geloven we heel sterk in onze hoogkwalitatieve jobmatching. Echter … we hebben zelf niet alles in de hand. We werken met mensen en variabelen waar we zelf geen vat op hebben of niet altijd kunnen voorzien. Maar, vertrekt jouw nieuwe medewerker voordat zijn of haar eerste drie maanden voorbij zijn, dan engageren wij ons ertoe om voor jullie kosteloos een nieuwe medewerker te zoeken voor dezelfde functie.

Ja. Voor de projecten en diensten die door VLAJO zijn goedgekeurd, kun je beroep doen op de KMO-portefeuille. 

Wij zijn gespecialiseerd in het rekruteren voor jobs in Bank & Verzekeringen, Sales & Marketing en Hr & Legal.

Onze kernactiviteiten op vlak van rekrutering spelen zich af in West- en Oost-Vlaanderen. Daarnaast rekruteren we vooral nog in Antwerpen en soms eens in de (voor ons) verdere uithoeken van Vlaanderen. Voor wat betreft onze diensten op vlak van hr-consultancy ligt gans Vlaanderen alvast open, maar contacteer ons zeker als je interesse gewekt is en je organisatie daarbuiten ligt. We staan voor alles open. 

Ja! Ook voor hr-advies kun je vrijblijvend bij Bright Potentials terecht. Heb je dus een vraag, aarzel zeker niet en contacteer ons. We helpen je graag verder!

Goede vraag! En hoewel deze vrij eenvoudig te beantwoorden is, zal het antwoord lijken op wat andere partijen vertellen. We gaan voor een langetermijnrelatie, onze contacten zijn zeer menselijk en persoonlijk, we gaan samen op zoek, we werken enkel op maat

Maar waar het verschil dan écht zit, is in het gevoel dat we je daarbij geven. We zijn oprecht nieuwsgierig naar mensen en hebben het beste met jou en je organisatie voor. We willen echt die vriend voor je zijn, waarbij je frustraties of bezorgdheden kan uiten, die discreet is, die je goed advies kan geven omdat hij bekend is met de materie, die je aanmoedigt en die ook gewoon voor je klaarstaat. Ook wanneer je geen projecten bij ons hebt lopen. Simpelweg, we’ve got your back!

Of het nu in het kader van onze rekruterings- of consultancydiensten is dat we elkaar ontmoeten, we komen in eerst instantie graag bij je langs. Zo kunnen we de sfeer opsnuiven, al een beetje van de bedrijfscultuur proeven … En dat komt onze beide partijen alleen maar ten goede.

We werken vanuit één centraal gelegen kantoor in Oostkamp. Dat bevindt zich op O-Forty en ligt vlak naast de op-/afrit van Oostkamp. Zo liggen we dicht bij alle belangrijke verkeersaders en zijn we vliegensvlug op pad én gemakkelijk bereikbaar.

We werken binnen de normale kantooruren, maar zijn flexibel.

Wil je ons op het vaste nummer bellen, dan kan dat zeker van 8.30 tot 17.30 uur.

Maken we in functie van de zoektocht naar een nieuwe job afspraken, dan is het soms eenvoudiger om buiten de kantooruren te bellen. Daarom gebeurt het ook vaak dat we over de middag, ‘s morgens of ‘s avonds langer werken. Dat werkt voor de kandidaten makkelijker en daarom doen we dat graag.

We hopen dat dat – wanneer je je op onze website begeeft – duidelijk wordt, maar kunnen je hier alvast heel kort samengevat op antwoorden. 

Bright Potentials is een hr-expertisekantoor dat in de eerste plaats ondersteuning biedt op alle aspecten van hr – of personeelsbeleid – voor organisaties. We geloven in het menselijk kapitaal van alle organisaties, én we geloven in het potentieel van mensen. Daarom willen we dat die mensen zich op hun plaats voelen, gepast gewaardeerd worden en gelukkig zijn. Omdat we weten dat potentieel het best rendeert en het meest gelukkig maakt wanneer het optimaal wordt ingezet, ondersteunen we bedrijven op alle hr-vlakken: rekruteren, onboarding, loonbeleid, performance management, employer branding …  

In functie van het ondersteunen in rekruteren, bieden we dus ook vacatures aan via onze website zodat onze partners nóg sneller hun vacatures krijgen ingevuld. Zo komt het dat iemand als kandidaat of werkzoekende ook bij ons terechtkomt. Omdat die persoon interesse heeft in een job die we aanbieden. Kunnen we het potentieel van de kandidaat matchen met het potentieel van een job binnen een organisatie met een bedrijfscultuur die bij de kandidaat past, dan zijn we zeker dat het succes beiden opwacht en een vruchtbare samenwerking is opgestart.

En voor beide partijen willen we de ondersteunende, adviserende en discrete vriend onderweg zijn. It’s that simple.  

Contacteer ons voor vrijblijvend advies over je loopbaan of hr-beleid.