Actum Services | Een goed hr-beleid gaat niet alleen over instroom

Terug naar het overzicht

Met meer dan 15 jaar ervaring in elke industrietak, is Actum de one-stop-shop voor het onderhoud en de modernisering van technische installaties. Wij spraken met Ingeborgh, operationeel verantwoordelijke HR, bij Actum Services over het verloop van het HR Traject bij Bright Potentials.

Wat heeft onze dienst jou opgeleverd?

Het was waardevol want er is tijd genomen om over bepaalde zaken wat dieper in te gaan. We hebben vooral veel gehad aan de workshops met Anne-Sophie. Dit was een denkoefening samen met de zaakvoerder die we eigenlijk nog nooit gedaan hadden. Zo hebben we even stilgestaan bij de zaken die we kunnen structureren binnen onze organisatie zoals bv. functieomschrijvingen.

Ik heb mezelf ook beter leren kennen doorheen het HR Traject, bv. wat wil ik in mijn rol en wat kan ik doen voor de organisatie? Daarnaast heb ik de zaakvoerder en collega’s beter leren kennen door zaken te delen zoals visies. Het heeft veel in gang gezet zoals de wil tot verdere professionalisering.

Hoe ervaarde jij de samenwerking met Bright Potentials?

Het werken hebben we goed ervaren. Het is rechttoe rechtaan, iets wat perfect aansluit bij onze organisatie.

Welk aspect vond je het meest waardevol? 

Op korte termijn zou ik zeggen, alles wat te maken heeft met Performance Management. Omdat we dit heel actief aan het implementeren zijn en we zien ook dat dit heel hard aanslaat. De implementatie van evaluatiegesprekken en daar doelstellingen durven aan koppelen is daar een voorbeeld van. We merken dat het voor bedienden heel moeilijk is om doelen te stellen, maar ook voor arbeiders. We zien zelfs dat arbeiders meer willen reflecteren en investeren om te groeien.

Als we kijken op de lange termijn, dan is dat het verduidelijken van onze strategie. Wat is onze missievisiewaar willen we naartoe binnen 5 jaar? Dit willen we effectief gaan communiceren. Het geeft onze organisatie een houvast om naartoe te werken, nu het benoemd werd.

Waarom geloof je in een goed hr-beleid?

Als je ergens wil geraken als organisatie los van lef en ondernemingszin, dan is hr eigenlijk de belangrijkste pijler. Wanneer je mensen wil aantrekken moet je zorgen dat de rest van het plaatje klopt, zoals correcte verloninggroeitrajecten, etc.

Je moet voor verschillende soorten mensen zorgen zodat je personeel blijft. Je kunt geen commercie doen zonder goede mensen en niet enkel met goede mensen kun je commercie doen. Alles moet in evenwicht zijn. Daarom geloof ik in een goed hr-beleid. Want dat gaat niet alleen over instroom maar omvat veel meer, zoals retentie, onboarding, etc.

Mocht je onze dienst bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

Kort gezegd, Bright Potentials is een enthousiast gedreven team dat veel belang hecht aan meerwaarde genereren en meedenkt met jouw organisatie. We hadden nooit het gevoel dat we een nummer waren. De focus lag echt op ons als organisatie. Het is een aanpak op maat.

CONTACTEER ONS VOOR VRIJBLIJVEND ADVIES OVER JE LOOPBAAN OF HR-BELEID.

BLIJF OP DE HOOGTE VIA ONZE NIEUWSBRIEF.
Ik blijf op de hoogte