Interview: een job in hr met Madina Ozdoeva

Terug naar het overzicht

Bij Bright Potentials zetten we in op een persoonlijke aanpak en een goede, structurele opvolging om jouw potentieel te benutten. Zo ging Madina Ozdoeva begin november 2021 aan de slag als HR Officer bij Beliving. Onze Junior Talent Coach Sarah Bruteyn ging met haar in dialoog en stelde haar enkele vragen over haar zoektocht, nieuwe job en haar professioneel toekomstperspectief.

Hoe heb je jouw zoektocht naar een nieuwe job ervaren?

In het begin heb ik veel zelf gesolliciteerd via Indeed, VDAB en andere kanalen, maar dat verliep eerder moeizaam. Het is pas echt in een stroomversnelling gekomen nadat ik mij had ingeschreven bij jullie en enkele andere kantoren. Toen kwamen de passende vacatures echt naar mij en had ik via Bright Potentials binnen de twee maanden een fijne uitdaging als HR Officer gevonden. Ik was aangenaam verrast door de snelheid die mijn sollicitatieproces typeerde na ons eerste contact.

Jouw manier van aanpakken, Sarah, vond ik trouwens ook zeer aangenaam: heel open en natuurlijk. Ik vond het leuk om met jou in dialoog te treden door jouw open en spontane houding. Ik ben eerder introvert en verlegen van karakter, maar gezien jouw open persoonlijkheid en communicatie voelde ik me ook echt op mijn gemak om met jou te praten en samen de zoektocht naar een job te beginnen.

Wat is voor jou belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging?

Ik was nog niet zolang geleden afgestudeerd binnen Sociaal Werk, optie Personeelswerk, en ik wou echt aan de slag met datgene wat ik in mijn studies had geleerd. Ik wou een job vinden waar mijn diploma een troef was, een job binnen hr.

Daarnaast wil ik veel kunnen bijleren en daarom is het voor mij belangrijk dat de job die ik doe veelzijdig is en dat ik kennis kan opdoen op verschillende gebieden. Zo vind ik het ook belangrijk dat er ruimte is voor opleiding en ontwikkeling binnen de job die ik beoefen, wat bij Beliving zeker het geval is.

Komt de job volledig overeen met wat je ervan verwacht had?

Op heel veel vlakken komt deze job overeen met wat ik ervan had verwacht: de jobinhoud en de bedrijfscultuur komen sterk overeen met mijn verwachtingen, al had ik gedacht dat soft hr een groter deel binnen mijn takenpakket ging zijn. Echter heb ik voor nu eerlijk gezegd voldoende aan alles wat ik kan opnemen van hard hr. Als ik me daar dan nog beter kan in inwerken in een periode van een jaar of twee en op termijn misschien kan meewerken aan enkele soft hr-projecten dan ben ik erg tevreden.

Bij Beliving heerst een familiale en open cultuur. Op mijn eerste werkdag werd ik bijvoorbeeld aangenaam verwelkomd met ballonnen en een welkomstbriefje. Daarnaast werken ze bij Beliving met een buddysysteem. Hierbij wordt een medewerker van een andere afdeling aangesteld als buddy zodat je ook de andere mensen leert kennen binnen het bedrijf. Kortom, een aangenaam en welkom gevoel.

Welke voordelen heeft jouw job?

Wat ik echt een voordeel vind is dat ik veel in aanraking kom met arbeidsrecht. Ik vind dat iedereen hier eigenlijk kennis van zou moeten hebben, maar dat is niet altijd het geval. Het is kennis waarmee je je vrienden en familie ook kan helpen indien nodig.

Daarnaast krijg ik hier de nodige begeleiding en opleiding om binnen hard hr te kunnen groeien, stap voor stap. We hebben bepaalde doelstellingen opgezet waar ik naartoe kan streven en er is binnen het hr-team altijd iemand waarbij ik terecht kan.

Wat wil je bereiken in je carrière?

Op dit moment voel ik mij heel goed. Ik zit goed op de stoel waar ik nu zit en ik heb mijn kennis al veel kunnen bijschaven. Ik ben me er ook van bewust dat het nog even zal duren voor ik echt volledig met alles zal weg zijn.

Zoals ik het dus nu voor ogen heb wil ik blijven verbeteren in de uitvoering van mijn dagdagelijkse taken en wanneer ik het allemaal vlot kan, dan hoop ik dat er een uitbreiding van mijn takenpakket kan volgen.

Welke tips heb je voor iemand die in hr aan de slag wil gaan?

Hr is eigenlijk de afdeling die met iedereen overweg moet kunnen, dus een open houding aannemen en je sociaal en spontaan opstellen naar anderen toe lijken me al enkele goede tips om in gedachten te houden voor mensen die de sector willen betreden.

CONTACTEER ONS VOOR VRIJBLIJVEND ADVIES OVER JE LOOPBAAN OF HR-BELEID.

BLIJF OP DE HOOGTE VIA ONZE NIEUWSBRIEF.
Ik blijf op de hoogte